Op woensdagmiddag 14 juni 2023 krijgen leerlingen van groep 7 en 8 uit Markelo de kans om deel te nemen aan het roefel-evenement, waar ze een kijkje kunnen nemen in de wereld van werk. Roefelen biedt hen de mogelijkheid om verschillende bedrijven te bezoeken en zo een beter beeld te krijgen van wat werken daar precies inhoudt.

Tijdens het roefel-evenement zullen de leerlingen diverse bedrijven bezoeken die hun deuren openen om de jonge nieuwsgierigen te ontvangen. Van 14.00 uur tot 16.30 uur zullen ze de gelegenheid krijgen om zelf een klusje of taak uit te voeren op het bedrijf, waardoor ze een praktische ervaring kunnen opdoen.

Het roefelen is georganiseerd door Jeugd Aktiviteiten Markelo, in samenwerking met de deelnemende bedrijven. Er zullen ook speciale activiteiten en workshops plaatsvinden tijdens het evenement, waarbij leerlingen op een leuke en interactieve manier kunnen ontdekken hoe het er in verschillende bedrijven aan toe gaat.

De deelname aan het roefelen is gratis, maar ouders of verzorgers worden vriendelijk verzocht het vervoer naar de bedrijven te verzorgen. Leerlingen kunnen zich via school aanmelden met het aanmeldformulier wat deze week is uitgedeeld op de scholen, waarop ze ook twee voorkeursbedrijven kunnen aangeven. Er zijn geen beperkingen aan het aantal deelnemers, dus alle kinderen die zicht opgeven uit groep 7 en 8 uit Markelo zijn welkom.

Het roefel-evenement biedt een geweldige kans voor leerlingen om op een leuke en leerzame manier kennis te maken met verschillende beroepen en werkplekken in hun eigen omgeving. Door zelf aan de slag te gaan op de bedrijven, kunnen ze een beter beeld krijgen van de diverse carrièremogelijkheden die hen in de toekomst te wachten staan.