Het is de enthousiaste vrijwilligersgroep van Jeugd Aktiviteiten Markelo opnieuw gelukt om contact te leggen met Sinterklaas. De Sint die momenteel nog verblijft in zijn villa in het zonnige Spanje heeft aangegeven graag naar Markelo te komen zodra hij voet op Nederlandse bodem heeft gezet en zijn officiële verplichtingen bij de landelijke intocht achter de rug heeft. “De Pieten zorgen dat ik na de landelijke intocht in Hellevoetsluis snel en comfortabel wordt vervoerd naar De Haverkamp Markelo, zodat ik in staat ben om de kinderen in Markelo weer fris en fruitig te ontmoeten. Ik verheug me er nu al op”, vertelt de Sint lachend.  

Onder begeleiding van Muziekvereniging De Fanfare wordt Sinterklaas vanaf De Haverkamp om 14.00 uur begeleid door Jeugdaktiviteiten Markelo. Bij de Molen van Buursink wordt de Sint welkom geheten. Sinterklaas vervolgt hierna samen met zijn Pieten zijn weg naar de grote zaal bij De Kroon. Voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 8 jaar wordt deze middag een feestje georganiseerd die naar verwachting duurt tot de klok van 16.00 uur.

Sinterklaas heeft al aangegeven het enorm te waarderen als de kinderen weer volop gaan tekenen en knutselen. Hij vindt het altijd een feestje om deze creaties te ontvangen van de Markelose kinderen. Kinderen die iets maken moeten vooral niet vergeten om hun naam en leeftijd op hun werkjes te vermelden. “Sinterklaas, de Pieten maar ook alle vrijwilligers van de Jeugdaktiviteiten Markelo verheugen zich nu al op zaterdagmiddag 12 november. We hopen er met de Markelose kinderen weer een fantastische middag van te kunnen maken”, vertelt Edwin Potman, voorzitter van Jeugdaktiviteiten Markelo. (Bron: Maarkelsnieuws)