Over

Jeugd Aktiviteiten Markelo

 

 

Bekijk onze agenda
Over Ons

Jeugd Aktiviteiten Markelo

Jeugd activiteiten Markelo organiseert jaarlijks onder andere de roefeldag en de kindervakantieweek, beter bekend als houtdorp, in Markelo. In 2017 is de organisatie van de Sinterklaasintocht erbij gekomen. Wij richten ons met name op het organiseren van activiteiten voor de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.

Elk jaar

Roefelen

Roefelen is een van oorsprong Belgisch-Nederlands woord voor ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’. De roefeldag is een dag waarop kinderen van groep 7 tot en met 8 van de basisschool bij winkels, bedrijven, verenigingen of instellingen een “Actieve” blik achter de schermen mogen werpen. 

Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag zelf mee helpen en spelen ze de rol van brandweerman, timmerman, kok of verkoopster. Voor de winkels, bedrijven, verenigingen of instellingen is het een goede gelegenheid om aan kinderen te laten zien welke aktiviteiten men ontplooit.

de laatste week van de vakantie

de kindervakantieweek (houtdorp)

De kindervakantieweek (beter bekend als “houtdorp”) wordt jaarlijks georganiseerd in de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen. Zo’n 300 kinderen worden 4 dagen lang bezig gehouden met hutten bouwen, schilderen, dansen, crea, spelletjes, speurtochten en afsluitend een playbackshow avond met kampvuur.

maak kennis met:

Ons bestuur

 

Marjolein Mooijman Voorzitter
Ellen Wolterink Secretaris
Esther Potman Penningmeester
Hetty Noteboom Penningmeester
Edwin Potman Bestuurslid
Suzanne Buten-Koppejan Bestuurslid
Maurice Hargeerds Bestuurslid
Sander Hemeltjen Bestuurslid

 

v

Testimonials

Wat vind Markelo van de JAM?

Over Houtdorp: “Wat leuk om te zien! Goh….. Wat een verschil met hoe we ooit zijn begonnen. En toch zie ik ook nog heel veel overeenkomsten. “

Oud bestuurslid JAM

Over roefelen: “Wil je de jeugd een kijkje gunnen in het bedrijf dan moet je daar even tijd voor nemen en het aankleden met iets dat ze zelf kunnen doen. “

Ondernemer Markelo

Over de intocht: “Of alle kinderen met hun ouders een gezellig Sinterklaasfeest kunnen vieren? Jazeker! Er werd volop gedanst en uit volle borst meegezongen.”

Sinterklaas

Deelnemers houtdorp

Sinterklaas intocht v.a.

bedrijven roefelen

Aktiviteiten sinds

Neem contact op:

Post adres: Ensinkgoorsdijk 6, Markelo

Bel: +31(0)6 27 233 205 (Marjolein Mooijman)

Mail: info@jeugdaktiviteitenmarkelo.nl