ga je mee? we gaan weer...

Roefelen

 

Bekijk onze agenda

ik snuffel & ontdek

Roefelen is een van oorsprong Belgisch-Nederlands woord voor ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’. De roefeldag is een dag waarop kinderen van groep 7 tot en met 8 van de basisschool bij winkels, bedrijven, verenigingen of instellingen een “Actieve” blik achter de schermen mogen werpen. 

Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag zelf mee helpen en spelen ze de rol van brandweerman, timmerman, kok of verkoopster. Voor de winkels, bedrijven, verenigingen of instellingen is het een goede gelegenheid om aan kinderen te laten zien welke activiteiten men ontplooit.

roefelen? Ik doe mee!

Tijdens een roefeldag nemen kinderen van de basisschool een kijkje achter de schermen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties. Hierdoor maken ze al jong kennis met allerlei verschillende beroepen, (vrijwilligers-) werkzaamheden, sport- spel en culturele activiteiten en hobby’s. 

Doe jij ook mee met de ontdekkingstocht bij lokale bedrijven, instellingen, organisaties en verenigingen? De JAM benaderd hiervoor bedrijven en scholen en maakt het mogelijk om op de roefeldag 2 adressen te bekijken. Maar waar je gaat kijken blijft een verrassing…

Ben je nieuwsgierig geworden?

Stel je deuren open voor de volgende generatie

Een dagje Roefelen kan kinderen helpen om erachter te komen wat ze willen worden ‘als ze later groot zijn’ en daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om bij de lokale bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Heel belangrijk, want kinderen zijn de toekomst!

bel ons

(0547) 361 558

01.

Geef je bedrijf, stichting of instelling op voor onze roefeldag door te bellen of te mailen.

02.

Maak een programma van ca. 1 uur, waarbij kinderen een kijkje in de keuken kunnen nemen en waar ze eventueel zelf iets mogen doen.

03.

Ontvang de planning van de roefeldag en ontvang de kinderen met hun begeleiders op je bedrijf. Het roefelen kan beginnen!

Deelnemers houtdorp

Sinterklaas intocht v.a.

bedrijven roefelen

Aktiviteiten sinds

Neem contact op:

Post adres: Ensinkgoorsdijk 6, Markelo

Bel: +31(0)6 27 233 205 (Marjolein Mooijman)

Mail: info@jeugdaktiviteitenmarkelo.nl