PROGRAMMA 2021

Sinterklaas en zijn Pieten komen op 13 november aan in Nederland.  De intocht van Sinterklaas 2021 is vanaf 12.00 uur live te zien op NPO Zapp/NPO 3.

Intocht Markelo

Op zaterdag 13 november om ongeveer 2 uur verwachten we dat Sinterklaas in Markelo aankomt. Dan vertrekt Sint samen met de Pieten vanaf De Haverkamp voor een ritje langs de Molen van Buursink, ’t Wapen van Markelo, langs het Kaasplein richting De Kroon onder de traditionele muzikale begeleiding van Muziekvereniging de Fanfare. Hij zou het geweldig vinden als jullie samen feestelijk onthalen in het dorp langs de route!

Net als vorig jaar organiseert de Sint dit jaar weer een tekenwedstrijd. Lever je tekening in bij één van de pieten onderweg door het centrum. Schrijf op de achterkant van je tekening duidelijk je:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Adres
  • School & groep
  • Leeftijd

>> De mooiste sinterklaaskleurplaten vind je hier!

Anders dan andere jaren wordt de Goedheiligman niet op een buitenlocatie officieel welkom geheten, maar vindt dit plaats in de zaal van De Kroon. Aansluitend staat de zaal van De Kroon ter beschikking van de Sint om samen met de kinderen een feestje te gaan bouwen. Tijdens deze middag worden dan ook direct de winnaars bekend worden gemaakt van de tekenwedstrijd. Spannend….

Bij de ingang van De Kroon wordt van volwassenen het corona-toegangsbewijs gecontroleerd. Dit kan met de CoronaCheck app op je smartphone of het coronatoegangsbewijs op papier (kijk hiervoor op coronatoegangsbewijs uitprinten via de website CoronaCheck.nl). Zonder geldig corona-toegangsbewijs wordt er geen toegang verleend tot het feest.